GINOP-1.2.8-20-2020-00736
Kedvezményezett neve: BERNÁTH-BR Kft.
Projekt címe: BR cukrászműhely hatékonyságának növelésére irányuló támogatás
Szerződött támogatás összege: 11 156 880 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
Projekt befejezési dátuma: 2021. 09. 14.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00736
A projekt tartalmának bemutatása
A Bernáth-BR Kft 2011 november 11-én kezdte meg működését jelenlegi telephelyén,
cukrásztermékek gyártásával. A pályázat fejlesztésnek köszönhetően egy olyan fejlett technológiát
tudunk meghonosítani, melynek célja az egészséges és helyi élelmiszerek előállításának javítása és a
fenntarthatóság megőrzése. A beruházásnak köszönhetően az cukrászműhelyünk megőrzi a biológiai
értéket, erősödik a helyi élelmiszerfeldolgozás és termelés. Az eszközbeszerzésekkel haladó
technológiák felhasználására nyílik módunk. A korszerű kemence üzembe helyezésével, a helyben
történő gyors kiszolgálással pedig növeljük a vidék megtartóerejét, munkahelyek teremtése is
lehetővé válhat a beruházással.
A pályázat során a következő eszközök kerültek beszerzésre:
Miwe Shop In kemence
1 Fejes félautomata adagoló mérleg
A projekt keretein belül beszerzésre és beüzemelésre kerülő gépek új irányzatot nyitott cégünk
cukrászati tevékenységében, termékünk gyorsabb és nagyobb számú gyártásával, meglévő
ügyfélkörünket is bővíteni tudjuk.
A beszerzésre került nagyobb kapacitású sütő kemence, és egy fejes félautomata adagoló mérleg az
új termékek gyártását teszik lehetővé, a piacon elérhető egyik legmodernebb modellek, egyedileg a
mi működésünkre tervezve. Az új sütési, és adagolási technológiákkal cégünk hatékonysága és
versenyképessége is növekedne a kapacitásbővítés mellett.
A projekttel a tevékenységet csak javítjuk, mivel az alapfeltételeket már biztosítottuk. Az eredmények
javulnak, hisz nagyobb mennyiséget vagyunk így már képesek lesütni ugyan annyi idő alatt, a kézi
csomagolást felváltotta a gépi, ami nagyobb pontosságot, higiéniát eredményez.
A projektnek köszönhetően javul a termelékenység, ezáltal gyorsabban tudunk terjeszkedni a
termékkel, ami reményeink szerint további munkahelyet fognak biztosítani. Logisztikai téren még
rengeteg lehetőség adódik új munkahelyre. Technológiai téren termékünk sok egyedi és új megoldást
igényelt, ami a cukrászműhelyek gépesítettségének fejlődését is magával hozhatja. Szeretnénk minél
több egyedi megoldást szorgalmazni, a következő nemzedék számára. Szakmánk technológiai
megújítások sokaságán kell, hogy átessen, mert csak így lehet a hatékonyságot növelni.